Начало > Тестени > Къпана питка

Къпана питка

Къпана питка|escape
90
x15
1
90
минути
x15
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Млякото се затопля и в него се разтваря маята, добавят се последователно олиото, солта и захарта.

  2. В отделен съд се разбиват яйцата, като единия жълтък се отделя за намазване. Добавят се и разбитите яйца.

  3. Започва да се добавя брашно и се меси до получаването на меко тесто. Слага се в торбичка, в която е сложено олио, за да не залепне тестото за торбичката.

  4. В кофа с леко затоплена вода се слага торбичката с тестото. Тестото потъва, но когато е готово и втасало, изплува над водата, така няма опасност да превтаса.

  5. Тестото се изважда от торбичката и се разделя на 3 равни топки. Разточват се кори, като всяка се маже с разтопено масло. Слагат се една върху друга и се навиват на руло. Рулото се реже на триъгълници и започват да се редят в тавата, като двете крайчета се слагат по средата.

  6. Маже се с разбития жълтък, в които са добавени няколко капки олио и малко прясно мляко.

  7. Поръсва се със сусам и се слага в студена фурна на 150 С с вентилатор. Пече се за около 45 мин.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?