Кроасанчета със салам
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 ч.ч. брашно тип 500
- 240 г краве масло
- 1 пак. бакпулвер
- 1 ч.ч. краве прясно мляко
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. сол
- 1 бр. яйчен жълтък
- 200 г шпеков салам
Начин на приготвяне
-
Брашното се пресява с бакпулвера и содата. Маслото се стапя и се добавя на части заедно с млякото и солта. Разбърква се и постепенно се оформя тесто. Оставя се да втаса.
-
Тестото се разточва на кръгла кора и се нарязва на триъгълници. Във всеки се слага по малко от нарязания на кубчета салам и се навиват на кроасанчета.
-
Жълтъка се разбива и кроасаните се намазват.
-
Пекат се на 180-200 С, до златисто в предварително загрята фурна.