Крем супа с гъби, картофи и моркови
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ск. чесън стар
- 1 стр. копър пресен
- 50 г сирене овче
- 1 бр. франзела
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол хималайска
- 1 стр. босилек
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. краве масло
- 120 г гъби
- 2 бр. моркови
- 3 бр. картофи
Начин на приготвяне
-
В тава се подрежда нарязаната на тънки филии половин франзела. Намазва се леко със зехтин и се поръсва с шарена сол. Пече се на 150С на вентилатор около 10-15 минути (или при леко притворена фурна).
-
В половин тенджера с вода се сваряват зеленчуците. Добавят се измитите и предварително задушени в маслото гъби и се варят до готовност. Посоляват се и се подправят. Добавя се зехтина. Зеленчуците се пасират директно в тенджерата.
-
В купичка се смесват сиренето с наситнения копър и счукания чесън. По желание може да се добавят и парченца домат. С тази смес се намазват готовите, още горещи филии.
-
Супата се украсява с пресен босилек, а отстрани на чинията се поставя по една брускета със сирене.