Начало > Супи > Крем супа с гъби, картофи и моркови

Крем супа с гъби, картофи и моркови

Крем супа с гъби, картофи и моркови
30
x6
1
30
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В тава се подрежда нарязаната на тънки филии половин франзела. Намазва се леко със зехтин и се поръсва с шарена сол. Пече се на 150С на вентилатор около 10-15 минути (или при леко притворена фурна).

  2. В половин тенджера с вода се сваряват зеленчуците. Добавят се измитите и предварително задушени в маслото гъби и се варят до готовност. Посоляват се и се подправят. Добавя се зехтина. Зеленчуците се пасират директно в тенджерата.

  3. В купичка се смесват сиренето с наситнения копър и счукания чесън. По желание може да се добавят и парченца домат. С тази смес се намазват готовите, още горещи филии.

  4. Супата се украсява с пресен босилек, а отстрани на чинията се поставя по една брускета със сирене.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък