Крем супа от извара
минути
порции
сложност
Съставки
- 10 с.л. извара пълномаслена
- 1 ч.л. мая
- 1 с.л. брашно тип 500
- 3 с.л. масло
- 1 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер млян
- 2 стр. магданоз пресен
- 10 мл лимонов сок
- 4 ч.ч. бульон зеленчуков
Начин на приготвяне
-
Маята се размива в зеленчуковия бульон.
-
Прави се светла запръжка от маслото и брашното. Разрежда се с подготвената мая.
-
Прибавя се изварата и супата се кипва. Вари се на тих огън десетина минути.
-
Подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок.
-
Супата се поднася с настърган магданоз и препечени крутони.