Начало > Десерти > Крем Шибуст

Крем Шибуст

Крем Шибуст|escape
60
x1
1
60
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Млякото, 20 г захар и ванилията се загрява в тиган.

  2. Желатина се слагаа да се разтвори в хладка вода.

  3. В купа се смесват жълтъците, 250 г захар и брашното.

  4. Когато млякото заври, яйчената смес се слага на 3 пъти и се разбърка. След това сместа се връща на котлона и се готви, като се разбърква. Оставя се да поври за няколко минути и се маха от котлона.

  5. Сместа се слага в чиста купа, добавя се желатина и се разбърка. Покрива се и се оставя.

  6. Останалата захар и водата се слагат в тиган на котлона. След като сместа заври, се добавя към разбитите белтъци и като бавно се разбърква. След това се разбива на силна степен, за да се смеси добре захарния сироп. 

  7. 1/3 от сместа с белтъците се слага към тази с жълтъците. Разбърква се и след това се добавя останалото.

  8. Получава се ефирен крем, който може да се използва веднага за десерти или да се съхранява в добре затварящ се съд в хладилника.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?