Начало > Десерти > Крем брюле с ром

Крем брюле с ром

Крем брюле с ром|escape
50
x4
2
50
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Жълтъците се разбиват със захарта и ваниловия екстракт до кремообразна смес.

  2. Сметаната се загрява почти до кипене, постепенно се добавя ромът, разбърква се и внимателно се прибавя към разбитите жълтъци при постоянно разбъркване.

  3. Сместа се разпределя в 4 огнеупорни форми с обем 125 мл, които се поставят в дълбок съд с топла вода. Водата трябва да достига до средата на формичките с крем и не трябва да завира..

  4. Печесе 25-30 минути в предварително загрята на 150 ºС фурна. Готов е, когато средата на крема е като желе при леко разклащане на формата.

  5. Изважда се от водната баня, охлажда сеза 2-3 часа в хладилник и се посипва със захар, която трябва да се запече 3 минути на грил или да се карамелизира с горелка.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?