Начало > Основни ястия > Крехко свинско с домати на фурна

Крехко свинско с домати на фурна

Крехко свинско с домати на фурна|escape
60
x2
1
60
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 бр. лук кромид стар
  • 1 к.л. сол хималайска
  • 5 бр. черен пипер на зърна
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 бр. чушки чорбаджийски
  • 1 к.л. червен пипер лют
  • 1 буркан домати консерва
  • 500 г свински бут

Начин на приготвяне

  1. Месото се измива и нарязва на парчета. Овкусява се и се подправя със сол и подправки на вкус.

  2. В две керемиди или гювечета се налива малко зехтин. Свинското месо се разпределя по равно.

  3. Чушките и лука се нарязват на ситно. Добавят се към свинското и се излива един малък буркан домати от консерва. 

  4. Пече се на 180 С около час.

  5. Ястието се сервира поръсено с пресни подправки.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?