Крехко свинско с домати на фурна
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 бр. лук кромид стар
- 1 к.л. сол хималайска
- 5 бр. черен пипер на зърна
- 1 с.л. зехтин
- 2 бр. чушки чорбаджийски
- 1 к.л. червен пипер лют
- 1 буркан домати консерва
- 500 г свински бут
Начин на приготвяне
-
Месото се измива и нарязва на парчета. Овкусява се и се подправя със сол и подправки на вкус.
-
В две керемиди или гювечета се налива малко зехтин. Свинското месо се разпределя по равно.
-
Чушките и лука се нарязват на ситно. Добавят се към свинското и се излива един малък буркан домати от консерва.
-
Пече се на 180 С около час.
-
Ястието се сервира поръсено с пресни подправки.