Начало > Тестени > Козунак с течен шоколад

Козунак с течен шоколад

Козунак с течен шоколад|escape
120
x1
2
120
минути
x1
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря в топлото мляко с малко захар и малко брашно и се изчаква да втаса.

  2. Всички продукти, без ядките и ванилията, се смесват и се омесва тестото. Ако лепне, се добавя още малко брашно.

  3. Меси се дълго и енергично. Прибавят се ванилията и лимоновата есенция.

  4. Чака се да втаса, след което отново се меси и пак се оставя да втасва.

  5. Тестото се разстила и се намазва с шоколада. Сплита се на плитка, оставя се да втасва във фурната на 50 ºС.

  6. След като втаса, фурната се увеличава на 150ºС за 10 минути, след това се увеличава на 170ºС. Пече се до готовност.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?