Кордон бльо с топено сирене
минути
порции
сложност
Съставки
- 600 г телешко месо
- 1 щипка черен пипер
- 1 щипка сол
- 1 връзка див чесън
- 60 г шунка
- 40 г топено сирене
- 2 яйца
- 150 г брашно
- 150 г галета
- 45 г масло
Начин на приготвяне
-
Телешките шницели се начукват и се натриват със сол и с черен пипер.
-
Добавя се нарязаният див чесън.
-
Шницелите се разстилат и върху всеки се посатвя лист шунка и парче топено сирене. Сиренето се притиска леко, за да се сплеска.
-
Шницелът се прегъва на две, така че топеното сирене да остане по средата. Забожда се с клечка за зъби, за да запази формата.
-
Шницелите се потопяват последователно първо в брашното, после в разбитите яйца и най-накрая в галетата.
-
Пържи се в сгорещено масло и поднасяме с гарнитура.