Начало > Десерти > Коледен пудинг (Англия)

Коледен пудинг (Англия)

Коледен пудинг (Англия)|escape
90
x10
1
90
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Плодовете, черешите, бадемите, цитрусовите кори и настъргания морков, брендито и ликьора се смесват и разбъркват. Покриват се и се оставят за една нощ да се накиснат добре.

  2. Всички сухи съставки се смесват и се добавят и „пияните“ плодове. Слагат се в маслото, добавят се яйцата и се разбърква добре.

  3. Дълбока, кръгла купа подходяща за печене се намазнява и се покрива с хартия за печене.

  4. Сместа се слага постепенно в купата и се натиска с опакото на лъжицата по стените, които ще са повърхността, която ще се яви отдолу, когато се обърне коледния пудинг.

  5. Покрива се с двоен пласт пергаментова хартия, която по ръба на съда се завързва с конец, така че хартията да е стегната около купата.

  6. На котлона се слага широка тенджера, като на дъното й се поставя една обърната чинийка, върху нея се слага купата с коледния пудинг. Налеива се вода до половината на купата. Готви се на водна баня за около 6 часа. Долива се с вода, колкото е необходимо.

  7. Пудинга може да се направи и във фурната, като се сложи в тава с вода, всичко се покрие с фолио и се готви за същото време на 160- 140 С.

  8. След като пудингът е готов, се охлажда и се съхранява на студено и сухо място. Пудингът може да издържи така за срок от една година.

  9. В деня, в който ще се сервира отново се слага на водна баня за 1 час, обръща се от купата и се декорира. Топка сладолед и малко сметана са подходяща гарнитура към пудинга.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?