Кокосов кейк
минути
порции
сложност
Съставки
- 100 г масло
- 100 г пудра захар
- 2 бр. яйчен жълтък
- 3 с.л. краве кисело мляко
- 1 пак. бакпулвер
-
за глазурата:
- 2 бр. яйчен белтък
- 100 г захар
- 220 г кокосово брашно
Начин на приготвяне
-
Маслото и пудрата захар се разбъркват до побеляване.
-
Прибавят се жълтъцитe, киселото мляко и брашното с бакпулвер. Всичко се разбърква и се изсипва в намазнена тавичка.
-
Пече се до бледорозово в умерено силна фурна.
-
За глазурата: Белтъците се разбиват със захарта. Прибавя се кокосовото брашно и се разбърква.
-
Още топъл, сладкишът се намазва с глазурата и се запича за още 10-15 минути до златист загар.