Клин със сирене
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
От брашното, 300 мл вода, оцета, солта и 1 с.л. олио се омесва тесто. Поркива се с влажна кърпа и се оставя да отлежи около 30 мин.
-
Ориза се сварява в 1 л подсолена вода, отцежда се и се смесва с натрошеното сирене и разбитите яйца.
-
Тестото се разточва на 2 кори. Едната трябва да е по-голяма от размера на тавата, а втората колкото тавата.
-
Тавата се намазва обилно с олио и се слага първата кора. Напръсква се с олио и се слага от плънката. Отгоре се слага втората кора. Стърчащите краища на голямата кора се прегъват навътре.
-
Клина се намазва с разтопено масло и се пече в умерена фурна до леко златисто.