Начало > Десерти > Кишкек

Кишкек

Кишкек|escape
90
x5
1
90
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Житото се слага да ври в 1 1/2 л подсолена вода. Вари се на тих огън, докато повечето от водата изври.

  2. След това тенджерата се покрива с плат и се оставя за 10 часа житото да "нацъфти".

  3. След като стане готово житото, се залива с препърженото масло и се поръсва с пудра захар.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?