Киш с картофи, грах и чушки
минути
порции
сложност
Съставки
- 6 картофа
- 2 червени чушки
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. зехтин
- 1/4 ч.ч. овесено брашно
- 1/3 ч.ч. брашно
- 1/4 ч.ч. морска сол
- 6 яйца
- 1/2 ч.ч. прясно мляко
- 1 ч.ч. сирене "моцарела"
- 1 ч.ч. кашкавал
- 30 г грах
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне
-
Картофите се нарязват и се слагат да се сварят за 10 минути в подсолена вода, след което се изцеждат.
-
Чушките, лукът и чесънът се нарязват и след това се запържват в малко зехтин.
-
В дълбока купа се смесват овесеното брашно, бялото брашно и морската сол.
-
След това с разбъркване се добавят яйцата, докато сместа стане хомогенна. Постепенно се добавя и млякото. Към получената смес се прибавят запърженият лук, сиренето, кашкавалът и грахта. Разбърква се.
-
Тавата, в която ще се пече, се намазва със зехтин. На дъното се нареждат картофите, след което получената смес се изсипва върху тях.
-
Пече се 45-50 минути в предварително загрята фурна.
-
След като кишът е готов, се оставя да поизстине леко и се сервира със свежа салата по избор.