Начало > Основни ястия > Киш с гъби и праз

Киш с гъби и праз

Киш с гъби и праз|escape
120
x8
1
120
минути
x8
порции
1
сложност
Видео

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Сложете брашното в купа, добавете нарязаното на кубчета студено масло и щипка сол и разбъркайте добре, докато сместа стане на трохи. Добавете разбитото яйце и 1 ч.л. студена вода разбъркайте до ронлива тесто.

  2. Омесете за кратко, докато стане гладко, увийте във фолио за свежо съхранение и охладете в хладилник за 30-40 минути.

  3. В тиган загрейте 2 с.л. от зехтина и 15 г масло и запържете половината гъби до златисто за 7-8 минути. Извадете ги в купа, сложете 2 с.л. зехтин и 15 г масло и изпържете останалите гъби.

  4. В същия тиган загрейте останалите зехтин и масло и сотирайте нарязания на колелца праз и чушката нарязана на тънки ивички за 4-5 минути.

  5. Изсипете в купата при гъбите, овкусете със сол и черен пипер и охладете за 10 минути, като разбъркате няколко пъти.

  6. В купа разбийте яйцата и млякото, подправете със сол и черен пипер, сложете мащерката и половината от сиренето настъргано на едро ренде. Разбъркайте и изсипете при зеленчуците.

  7. Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност и го поставете в тавичка с диаметър 23 сантиметра, като покриете и стените. Изрежете тестото което излиза от ръба на съда и изсипете плънката.

  8. Сложете отгоре останалото сирене нарязано на кубчета и печете 40 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

  9. Охладете за 5 минути преди да извадите от формата. Може да поднесете както топъл, така и охладен до стайна температура.

Стоян Георгиев

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?