Киш с бекон
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Брашното, солта, бакпулвера и маслото на парченца се смесват. Сместа се претрива през ръцете и се правят трохи.
-
Постепенно се прибавят яйцата и се прави тесто на топка.
-
Оставя се да се охлади за 10 минути и се разточва кора.
-
Кората се поставя във форма за тарта, надупчва се с вилица и се пече 10 мин. в предварително гореща фурна.
-
За пълнежа ситно нарязания бекон се запържва. Добавят се настъргания кашкавал, яйцата и сиренето маскарпоне.
-
Пълнежа се разбърква добре и се дипва върху леко запеченото тесто.
-
Пече се на 180 градуса за още 20-25 минути.
-
Киша се сервира със стайна температура.