Кисело зеле с наденички (Полша)



минути

порции

сложност
Съставки
- 450 г бекон
- 900 г кисело зеле
- 400 г наденица
- 1 ч.ч. сок от ябълки
- 1/4 ч.ч. кафява захар
- 2 бр. ябълки
- 1 ч.л. кимион
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 190-200 С.
-
Всички съставки се смесват, като наденицата, бекона и ябълките са нарязани на парчета.
-
Намазнява се тава и всичко се изсипва вътре. Пече се за 1 час, като след 30-та мин се разбърква добре и ако се налага се добавя още ябълков сок.
-
Изстудява се в съд със студена вода.
-
Най-вкусно за консумиране е след като престои до другия ден, леко затоплено.