Начало > Основни ястия > Кисело зеле на фурна по унгарски

Кисело зеле на фурна по унгарски

Кисело зеле на фурна по унгарски|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Зелето се нарязва и се запържва в 50 г мас. Добавят се 250 мл вода, дафиновите листа и пипер на вкус и се задушава за 50 минути (трябва да остане на мазнина).

  2. Слагат се да заврат 750 мл подсолена вода, добавя се ориза и се вари 12 минути.

  3. Лука се обелва и нарязва, сварява се в 5 с.л. вода, докато тя се изпари.

  4. Каймата се подправя със сол и пипер, добавят се 20 г мас към лука и каймата се запържва с него.

  5. Добавя се ориза. Наденицата се нарязва. Намазнява се огнеупорен съд и се нареждат последователно зелето, каймата с ориза и надениците, като се завърши със зеле.

  6. Залива се със сметана и се пече 30-40 минути на 225-250 С.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?