Начало > Тестени > Кифлички със сладко от праскови

Кифлички със сладко от праскови

Кифлички със сладко от праскови|escape
120
x16
1
120
минути
x16
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря в половината топло мляко заедно с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Разбърква се и се оставя на топло за 10 минути.

  2. Брашното се пресява със солта. Добавят се останалите части захар и мляко, както и шупналата мая.

  3. Омесва се тесто, като накрая се прибавя маслото. Меси се още 10-15 минути до еластично и нелепнещо тесто.

  4. Оформя се на топка и се поставя в намаслена купа, която се покрива с кърпа. Тестото се оставя на топло да втаса за около 40 минути.

  5. Готовото тесто се разделя на 16 еднакви по размер топки, всяка от които се разточва на малък овален лист с дебелина около 0,5 см. В единия край се слага по малко от сладкото, а в срещуположния се правят 3 вертикални на пълнежа разреза.

  6. Кифличките се навиват и се нареждат на разстояние една от друга в намаслена тава с „шева“ отдолу и нарезът - отгоре. Покриват се и се оставят да втасат за около 15 минути. След това се намазват с разбитото с мляко и олио яйце.

  7. Пекат се 10-15 минути в предварително загрята на 220 ºС фурна до златисто.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?