Кифлички с мармалад
минути
порции
сложност
Съставки
- 1/2 мл краве кисело мляко
- 1/2 ч.ч. масло
- 3 бр. яйца
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 1/2 ч.ч. пудра захар
- 1 кг брашно тип 500
- 1/2 буркан мармалад
- 1/2 ч.ч. орехови ядки смлени
- 3 с.л. захар
- 1 бр. яйчен жълтък
Начин на приготвяне
-
Замесва се тесто от киселото мляко, маслото, яйцата, содата, пудрата захар и брашно, колкото поеме.
-
Измесва се добре и се разточва на кора с дебелина 1 см.
-
Кората се нарязва на квадрати със страна около 7 см.
-
В единия ъгъл на всяко квадрадче се слага по една лъжичка мармалад, разбъркан със смлените орехови ядки.
-
Навиват се кифлички, които се нареждат в намаслена тава.
-
Намазват се с разбития жълтък, поръсват се с малко орехови ядки, смесени с кристална захар.
-
Кифличките се пекат в умерена фурна до златисто.