Кифла Осморка
минути
порции
сложност
Съставки
- 60 г брашно тип 500
- 4 бр. яйца
- 1 пак. мая
- 2 к.ч. захар
- 50 г краве масло
- 1 пак. шушулка ванилия
- 150 мл краве прясно мляко
Начин на приготвяне
-
Брашното се пресява. Добавят се маята, ванилията, 1 к.ч. захар, маслото, нарязано на бучки.
-
Разбиват се 3 яйца и се смесват с млякото. Добавят се към брашното и малко по малко започва да се замесва тесто. Трябва да се получи меко тесто.
-
Тестото се покрива и се оставя да втаса. След това отново се премесва и се раделя на 6-8 топки. От тях се правят фитили, които се оформят като осмици.
-
Нареждат се в тава за печене, покрита с пергаментова хартия. Оставят се да втасат повторно. Намазват се с разбит жълтък и се поръсват с останалата захар.
-
Пекат се на 180 С в загрята фурна за около 20-25 минути, или до суха клечка.