Начало > Тестени > Кифла Осморка

Кифла Осморка

Кифла Осморка|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Брашното се пресява. Добавят се маята, ванилията, 1 к.ч. захар, маслото, нарязано на бучки.

  2. Разбиват се 3 яйца и се смесват с млякото. Добавят се към брашното и малко по малко започва да се замесва тесто. Трябва да се получи меко тесто.

  3. Тестото се покрива и се оставя да втаса. След това отново се премесва и се раделя на 6-8 топки. От тях се правят фитили, които се оформят като осмици.

  4. Нареждат се в тава за печене, покрита с пергаментова хартия. Оставят се да втасат повторно. Намазват се с разбит жълтък и се поръсват с останалата захар.

  5. Пекат се на 180 С в загрята фурна за около 20-25 минути, или до суха клечка.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?