Кексчета с течен център
минути
порции
сложност
Съставки
- 100 г млечен шоколад
- 100 г натурален шоколад
- 200 г масло
- 6 жълтъка
- 250 г пудра захар
- 125 г брашно
- 45 г какао
Начин на приготвяне
-
Шоколадът се натрошава и се разтопява заедно с маслото на водна баня, като се бърка непрекъснато.
-
Жълтъците се разбиват с пудрата захар, след което се прибавят шоколадовата смес, брашното и какаото. Всичко се разбърква.
-
Намазняват се формичките, в които ще се пече, поръсват се с какао, след което се напълват с шоколадовата смес.
-
Фурната се загрява на 220 ºС и кексчетата се пекат максимум 10 минути и се сервират горещи.
Снимката е илюстративна.