Начало > Десерти > Кекс с малини и шоколадова глазура

Кекс с малини и шоколадова глазура

Кекс с малини и шоколадова глазура|escape
70
x12
1
70
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.

  2. В купа се разбъркват захарта с яйцата до побеляване.

  3. Добавя се маслото и се разбива.

  4. Добавят се млякото, лимоновата кора, сокът и ванилията.

  5. Разбърква се и се добавя брашното. Бърка се до хомогенност.

  6. Прибавят се малините, предварително оваляни в брашно, и се разбърква внимателно с лъжица.

  7. Сместа се излива в намазнена и набрашнена форма.

  8. Пече се в предварително загрята на 180 ºС фурна за 40-45 минути.

  9. Кексът се изважда и се оставя за 10-15 минути, като през това време се разтопява шоколадът на водна баня.

  10. Когато кексът поизстине, се залива с разтопения на водна баня шоколад.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?