Начало > Десерти > Кекс с какао, лайм и захарна глазура

Кекс с какао, лайм и захарна глазура

Кекс с какао, лайм и захарна глазура|escape
90
x12
2
90
минути
x12
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Черният шоколад и маслото се разтопяват заедно на водна баня и сместа се оставя да се охлади.

  2. Яйцата и захарта се разбиват на крем и се прибавят ванилията и щипката сол.

  3. Брашното се пресява заедно с какаото, бакпулвера и содата.

  4. Към яйчената смес се прибавят брашното, какаото и сокът от лайм, като се бърка внимателно. След това се добавя прясното мляко. Накрая се слагат маслото и шоколадът.

  5. Тестото се изсипва в намаслена и поръсена с брашно кексова форма.

  6. Кексът се пече в предварително загрята на 170 ºС фурна докато клечка, забодена в средата, излезе суха.

  7. За глазурата: захарта и водата се оставят да заврат, като се бърка непрекъснато, така че да се получи сироп, който се тегли на конци. Изсипва се постепенно и на малки части в порцеланов съд, навлажнен с малко студена вода, и се разбърква с дървена лъжица, докато побелее. Накрая се прибавя ванилията. Приготвената глазура трябва да се употреби бързо.

  8. След като кексът изстине, се обръща и се залива с глазурата. Поръсва се с корите от лайма и се сервира.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?