Кекс с какао и ягоди с глазура
минути
порции
сложност
Съставки
- 120 г краве масло
- 200 г пудра захар
- 4 бр. яйца
- 100 г шоколад настърган
- 200 мл краве прясно мляко
- 320 г брашно тип 500
- 1 пак. бакпулвер
- 200 г ягоди
- 1 пак. желатин
- 150 г шоколад течен
Начин на приготвяне
-
Маслото се разбива със захарта. Добавят се жълтъците, настъргания шоколад, брашното с бакпулвера, млякото и накрая белтъците, разбити на сняг.
-
Разбърква се добре и се изсипва в маназнена и набрашнена форма.
-
Пече се в умерена фурна до готовност.
-
През това време желатина се разтваря, според описанието на пакетчето и ягодите се заливат с него.
-
Готовият кекс се намазва с течния шоколад и отгоре се нареждат лъскавите ягодки.