Кейк с кафе и рикота
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 ч.ч. брашно тип 500
- 1 пак. бакпулвер
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 щипка сол
- 1 ч.ч. краве масло
- 250 г захар
- 3 бр. яйца
- 450 г сирене рикота
- 150 г лешници
- 100 г кафява захар
- 1 ч.л. канела на прах
- 2 щипка индийско орехче
Начин на приготвяне
-
Дъното на тава се намазнява и тавата се оставя настрана.
-
В купа се смесват брашното, бакпулвера, содата, солта.
-
В друг съд маслото се разбива с миксер. Добавя се бялата захар. Добавят се и яйцата, едно по едно. Слага се и рикотата. Разбърква се и се добавя към брашнената смес. Сместа се изсипва в тавата.
-
Начупените ядки, кафявата захар, канелата и индийското орехче се смесват. Тестото се поръсва.
-
Тавата се покрива и се оставя за 1 ден в хладилника.
-
Фурната се загрява на 180 С. Фолиото се маха и кейка се пече за 35-40 минути, или до суха клечка. Изважда се и се оставя на решетка да изстине.