Начало > Десерти > Кейк с кафе и рикота

Кейк с кафе и рикота

Кейк с кафе и рикота|escape
90
x12
1
90
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Дъното на тава се намазнява и тавата се оставя настрана.

  2. В купа се смесват брашното, бакпулвера, содата, солта.

  3. В друг съд маслото се разбива с миксер. Добавя се бялата захар. Добавят се и яйцата, едно по едно. Слага се и рикотата. Разбърква се и се добавя към брашнената смес. Сместа се изсипва в тавата.

  4. Начупените ядки, кафявата захар, канелата и индийското орехче се смесват. Тестото се поръсва.

  5. Тавата се покрива и се оставя за 1 ден в хладилника.

  6. Фурната се загрява на 180 С. Фолиото се маха и кейка се пече за 35-40 минути, или до суха клечка. Изважда се и се оставя на решетка да изстине.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?