Начало > Десерти > Кейк с ананас и моркови

Кейк с ананас и моркови

Кейк с ананас и моркови|escape
90
x8
1
90
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 160 С. Форма за кекс се намазнява с малко мазнина или спрей за готвене и се оставя настрана.

  2. В малък тиган се слагат кафявата захар, 2 с.л. масло и вода. Готвят се, като се разбърква, докато започне за завира.

  3. Сместа се излива в тавата и парчетата ананас се нареждат по дъното на тавата.

  4. В средна купа се слагат брашното, бакпулвера, солта и индийското орехче, разбъркват се и се оставят настрана.

  5. В друга по-голяма купа се разбива и се оставя за 30 секунди ½ чаша масло. Внимателно се добавя захарта и се разбива, докато се смесят.

  6. Яйцата се добавят едно по едно и се разбива след всяко. Слаг се и ванилията. Брашното и мляко се редуват, като се сипва по малко и от двете, и се разбърква след всяко добавяне. Добавят се и настърганите моркови. Разбърква се за да се смесят. Тази смес се изсипва върху ананаса.

  7. Пече се за 45 минути или до златисто. Изважда се на решетка да изстине за 5 минути. Сладкиша се изважда и се оставя за 30 минути да се охлади напълно.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?