Кебап с яйца
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 бр. яйца
- 1 ч.л. чубрица
- 6 бр. черен пипер на зърна
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 ч.ч. вино бяло
- 3 с.л. олио
- 10 ск. чесън стар
- 3 гл. лук кромид стар
- 500 г свинско месо
- 3 бр. чушки печени
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва и се сварява в тенджера под налягане заедно със зърна черен пипер и сол.
-
Лука се нарязва на едро. Заедно със скилидките чесън се задушава в мазнина. Залива се с виното и се оставя лука да омекне, докато цялата течност се изпари.
-
Добавят се нарязаните печени червени чушки, доматеното пюре, червения пипер и чубрицата. Разбърква се.
-
Залива се с бульона, в който се е варило месото, добавя се и месото и се оставя да къкри 10 минути. Посолява се само ако е необходимо.
-
Яйцата се чукват в самото ястие на няколко сантиметра разстояние едно от друго, покрива се с капак и се оставят да се стегнат. Когато яйцата се стегнат, ястието е готово.
-
Сервира се с люти чушлета за гарнитура.