Начало > Основни ястия > Касерола с тиквички

Касерола с тиквички

Касерола с тиквички|escape
90
x10
1
90
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

  • 1.50 с.л. масло обезсолено
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 гл. лук кромид стар
  • 1.50 ч.л. сол
  • 2 ч.л. черен пипер млян
  • 2 щипка чесън на прах
  • 12 бр. тиквички
  • 3 стр. мащерка
  • 4 бр. яйца
  • 50 мл сметана течна
  • 100 г пармезан

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 180-200 С. Тавата се намазнява с масло.

  2. Зехтина и останалото масло се загряват в тиган. Слагат се наситнения лук, солта, пипера и се запържват за 5 минути.

  3. Добавя се чесъна и се оставя за още 30-тина секунди.

  4. Слагат се тиквичките, нарязани на кръгове. Готви се, като се разбърква периодично, за около 20 минути.

  5. Слага се мащерката и се отстранява от котлона.

  6. С дървена лъжица зеленчуците се изваждат от тигана, като се запази образувалия се сос.

  7. Яйцата и сметаната се смесват в купа и се разбъркват добре. Последователно се разбъркват заедно с останалия сос от пърженето.

  8. Когато всичко се смеси, зеленчуците, които са сложени в касеролата за печене, се заливат с тази смес. Соса се разпределя навсякъде.

  9. Пече се за 30 минути. Изважда се от фурната и веднага се поръсва обилно с настърган пармезан. По желание могат да се сложат и солени крекери с вкус на сирене, ситно натрошени.

  10. Връща се за още 15 минути във фурната.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?