Касерола с тиквички
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 180-200 С. Тавата се намазнява с масло.
-
Зехтина и останалото масло се загряват в тиган. Слагат се наситнения лук, солта, пипера и се запържват за 5 минути.
-
Добавя се чесъна и се оставя за още 30-тина секунди.
-
Слагат се тиквичките, нарязани на кръгове. Готви се, като се разбърква периодично, за около 20 минути.
-
Слага се мащерката и се отстранява от котлона.
-
С дървена лъжица зеленчуците се изваждат от тигана, като се запази образувалия се сос.
-
Яйцата и сметаната се смесват в купа и се разбъркват добре. Последователно се разбъркват заедно с останалия сос от пърженето.
-
Когато всичко се смеси, зеленчуците, които са сложени в касеролата за печене, се заливат с тази смес. Соса се разпределя навсякъде.
-
Пече се за 30 минути. Изважда се от фурната и веднага се поръсва обилно с настърган пармезан. По желание могат да се сложат и солени крекери с вкус на сирене, ситно натрошени.
-
Връща се за още 15 минути във фурната.