Касадия с пилешко месо
минути
порции
сложност
Съставки
- 450 г пилешки гърди
- 1 с.л. зехтин
- 2 бр. червени чушки
- 2 бр. зелени чушки
- 1 гл. лук кромид стар
- 10 бр. тортия
- 240 г сирене чедър
- 50 г бекон
- 200 г сирене краве
Начин на приготвяне
-
Фруната се загрява на 175 С.
-
В тиган се слага олио, запържват се чушките, лука и месото, нарязани на ситно. Поръсъсват се със сол и пипер на вкус. Готвят се за около 10 минути, или докато зеленчуците омекнат и месото се позапържи.
-
Върху половината от всяка питка се слага от сместа, поръсва се с чедър, бекон и краве сирене (или друго по желание).
-
Питките се сгъват и се нареждат в тава, запичат се във фурната за 10 минути.
-
Сервират се с гарнитура по желание.