Начало > Предястия > Картофи със сос Бешамел

Картофи със сос Бешамел

Картофи със сос Бешамел|escape
45
x4
1
45
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Картофите се измиват. Слагат се във вряща вода, подсолена, и се варят 20-30 минути.

  2. Oтцеждат се, обелват се веднага и като изстинат, се нарязват на колелца.

  3. За соса лука се обелва и нарязва. Шунката се нарязва. Маслото се разтапя и първи се запържва шунката, а после и лука. Добавя се брашното, като се бърка през цялото време, докато се запържва.

  4. Сместа се сипва към млякото, водата и бульона. Соса се размива, за да не се получат бучици, и след като заври, се варе 5 минути.

  5. Към соса се добавят нарязаните картофи, оставя се да заври отново и се подправя с магданоз, сол, пипер и индийско орехче.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?