Картофи фондан
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява до 200 С.
-
Картофите се обелват, а по желание могат да се изрежат в овална форма.
-
Подправят се обилно със сол и пипер.
-
В тава (на котлона) се загрява малко олио. Когато то е нагорещено, се добавят картофите и се запържват няколко минути от двете страни. Трябва да покафенеят приятно.
-
Добавят се маслото и мащерката. Температурата се намалява и се оставят в тавата още няколко минути.
-
Постепенно се добавя пилешкия бульон, да ги покрие съвсем леко, някъде до половината.
-
Слагат се във фурната за 15-20 минути, трябва да поемат бульона.
-
Сервират се като гарнитура към месо.