Начало > Предястия > Картофи фондан

Картофи фондан

Картофи фондан|escape
45
x4
1
45
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява до 200 С.

  2. Картофите се обелват, а по желание могат да се изрежат в овална форма.

  3. Подправят се обилно със сол и пипер.

  4. В тава (на котлона) се загрява малко олио. Когато то е нагорещено, се добавят картофите и се запържват няколко минути от двете страни. Трябва да покафенеят приятно.

  5. Добавят се маслото и мащерката. Температурата се намалява и се оставят в тавата още няколко минути.

  6. Постепенно се добавя пилешкия бульон, да ги покрие съвсем леко, някъде до половината.

  7. Слагат се във фурната за 15-20 минути, трябва да поемат бульона.

  8. Сервират се като гарнитура към месо.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?