Начало > Предястия > Картофени лодки с кашкавал и яйце

Картофени лодки с кашкавал и яйце

Картофени лодки с кашкавал и яйце|escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 180 С.

  2. За тази рецепта се използват предварително сварени и охладени картофи. Отрязват се капачетата на картофите по дължина и с помощта на лъжица се изгребва вътрешността, като се остави тънък слой. Остатъка от картофите може да се запази, например за пюре.

  3. Стените на картофите леко се намазняват с разтопено масло и се поръсват с малко сол и пипер. На дъното се разпределя слой от настърган кашкавал и друг пълнеж по желание (зеленчуци, кайма, наситнена наденица, бекон). Картофите се запълват така че да остане място да се чукнат яйца отгоре. Поръсват се с подправки по желание.

  4. Запичат се в алуминиево фолио за около 20 минути, или до желаната твърдост на яйцата.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?