Картофени банички с риба тон
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Картофите се нарязват на кубчета и се слагат в малък съд със солена вода. Оставят се да кипнат, котлона се намалява, покриват се и се оставят да омекнат. Отнема около 20 минути.
-
Отцеждат се и се оставят да се охладят за 1-2 минути. След това се пюрират и се прехвърлят в голяма купа.
-
Рибата тон, яйцето, лука, горчицата, галетата, чесъна, италианската подправка, пипера кайен, солта и черния пипер се смесват направо в купата с картофа.
-
Сместа се разделя на 8 равни части, които се оформат като плоски кюфтета.
-
Зехтина се загрява в тиган на средна степан и баничките се изпържват до златисто, което отнема около 3 минути за всяка страна.