Картофена крем супа с рукола
минути
порции
сложност
Съставки
- 5 картофа
- 2 моркова
- 1 ч.л. розмарин
- 2 бульона
- 80 г рукола
- 1 ч.л. сол
- 1 пак. краве масло
- 250 мл прясно мляко
Начин на приготвяне
-
Картофите се обелват, нарязват и сваряват.
-
Добавят се почистените и нарязани моркови, розмаринът, бульоните и малко масло.
-
Вари се, докато зеленчуците омекнат.
-
След това всичко се прецежда в нов съд, намачква се и се пасира. Добавя се и маслото.
-
Получава се гъста смес, в която се сипва предварително затопленото прясно мляко.
-
Руколата се измива, пасира се, добавя се към супата и се разбърква.
-
Супата се сервира гореща с малко крутони, гарнирана с течна сметана и крутони.