Картофена крем супа с лук
минути
порции
сложност
Съставки
- 6 картофа
- 2 моркова
- 1 ч.л. розмарин
- 2 глави лук
- 2 бульона
- 1 пак. краве масло
- 1 ч.л. сол
- 250 мл прясно мляко
- 1 пакетче краве масло
Начин на приготвяне
-
Картофите се обелват, нарязват и сваряват.
-
Добавят се почистените и нарязани моркови, розмаринът, лукът, бульоните и малко масло.
-
Вари се, докато зеленчуците омекнат.
-
След това всичко се прецежда в нов съд, намачква се и се пасира. Добавя се и маслото.
-
Получава се гъста смес, в която се сипва предварително затопленото прясно мляко.
-
Супата се сервира гореща с малко крутони, гарнирана с течна сметана и малко лук.