Картофена крем супа с чесън
минути
порции
сложност
Съставки
- 1/2 кг картофи
- 6 ч.ч. вода
- 1 глава лук
- 3 г масло
- 1 щипка червен пипер
- 1 щипка черен пипер
- 2 с.л. оцет
- 5 скилидки чесън
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне
-
Картофите се обелват и нарязват на кубчета.
-
Сваряват се на пара или в малко количество вода, след което се пасират.
-
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в маслото и 1 с.л. вода.
-
Поръсва се с червен пипер и се смесва с картофеното пюре.
-
Картофите се заливат с гореща подсолена вода и се варят 10 минути на слаб огън.
-
Овкусява се със счукания чесън и оцет.