Начало > Основни ястия > Картофен огретен със сирене и кашкавал

Картофен огретен със сирене и кашкавал

Картофен огретен със сирене и кашкавал|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Картофите се обелват, измиват и се нарязват на парчета, след което се сваряват, докато омекнат леко.

  2. Водата се отцежда и картофите се оставят да се охладят.

  3. Сиренето се настъргва на едро или се натрошава.

  4. В дълбока купа се разбиват яйцата и към тях на тънка струйка се добавя млякото. Овкусява се с щипка сол и се разбърква.

  5. Дъното на йенска тавичка се намазва с масло и половината от картофите се изсипват в нея, като се разпределят равномерно.

  6. Поръсва се със сиренето и отгоре се разпределят парченцата масло.

  7. Изсипват се и останалите картофи и се заглажда.

  8. Залива се внимателно с разбитите яйца и с млякото.

  9. Пече се на 180 ºС около 30 минути или докато повърхността се зачерви.

  10. Поръсва се с настъргания кашкавал и се запича до зачервяване.

  11. Огретенът се оставя да се охлади и се сервира с кисело мляко или салата.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?