Начало > Основни ястия > Картофен накип

Картофен накип

Картофен накип|escape
60
x6
1
60
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Картофите се обелват и нарязват. Заливат се с млякото, посоляват се и се сваряват.

  2. Претриват се през цедка, без да се отцеждат от млякото.

  3. Върху пасираните картофи се настъргва кашкавалът.

  4. Маслото се разбива, прибавят се един по един жълтъците. Разбиват се и те.

  5. Прибавят се картофите. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят също.

  6. Сместа се разбърква леко и се изсипва в намазнена тавичка.

  7. Ястието се пече в умерено силна фурна.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?