Начало > Десерти > Карамелен пудинг (Англия)

Карамелен пудинг (Англия)

Карамелен пудинг (Англия)|escape
80
x6
1
80
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 225 г фурми
  • 175 мл вода
  • 1 к.л. есенция ванилия
  • 175 г брашно с набухвател
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 2 бр. яйца
  • 100 г краве масло
  • 140 г захар
  • 3 с.л. меласа
  • 100 мл краве прясно мляко
  • 175 г захар Мусковадо
  • 55 г масло обезсолено
  • 225 г студена сладкарска сметана

Начин на приготвяне

  1. За тестото: намазняват се 6 отделни формички за пудинг и се поръсват с брашно.

  2. Нарязаните фурми се слагат в голяма стъклена купа, заливат се с вряща вода и се оставят за 20 минути. Като омекнат се добавя ванилията.

  3. Брашното и содата се пресяват в голяма купа.

  4. В друг съд се стапят краве маслото и захарта, да станат на крем. Малко по малко се добавят разбитите яйца, като се бърка непрекъснато. След това се слагат 2 с.л. меласа и се разбърква.

  5. С метална лъжица се добавя 1/3 брашното. След това се слага 1/3 от млякото. Разбърква се след всяко добавяне и така до свършването на брашното и млякото.

  6. Добавят се фурмите, заедно със соса, който е останал в купата им. Текстурата е много плътна.

  7. Сместа се разделя в купичките за пудинг, слагат в тава за печене и се слагат във фурната за 20-25 минути. Тестото ще бухне и ще е меко на допир. Когато са готови, се махат от фурната и се оставят да се охладят за 10 минути преди да се сервират.

  8. През това време се приготвя соса, като на средна температура се стапя обезсоленото масло, захарта мусковадо, останалата меласа и половината от сметаната. Котлона се увеличава и се оставя да заври. Бърка се, докато захарта се стопи. Маха се от котлона и се оставя да се охлади.

  9. Пудинга се полива с карамела и се сервира със сметана или ванилов сладолед.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?