Канелони "Розанела"
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
За плънката хляба се накисва в студена вода. Изстисква се добре и се смесва с кайма.
-
Сместа се подправя със сол, черен пипер, риган и мащерка.
-
Канелоните се напълват със сместа с помощта на пош (шприц) или с дръжката на дървена лъжица.
-
Тава се намазва с масло и канелоните се нареждат в нея. Фурната се загрява на 175-200 С.
-
За соса в тенджера се сипват сметаната и млякото, и сместа се оставя да заври. Подправя се със сол, черен пипер, щипка бульон и босилек.
-
Канелоните се заливат със соса, който трябва да ги покрие напълно. Отгоре се поръсват с пармезан и се слагат бучки масло.
-
Пекат се за 30 минути.