Калмари с домати и червена чушка
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг калмари
- 125 мл зехтин
- 1 скилидка чесън
- 2 червени чушки
- 500 г домати
- 250 мл рибен бульон
- 6 с.л. бяло вино
- 1 ч.л. сол
- 1 к.л. черен пипер
- 1 с.л. магданоз
Начин на приготвяне
-
Калмарите се нарязват по дължина и след това на шайби по 2.5 см.
-
Зехтинът се загрява в дълбок тиган с капак и се добавят лукът, чесънът и чушката и леко се запържва.
-
Добавят се доматите и се оставя да поври, докато леко се сгъсти.
-
Добавят се бульонът и виното и се оставя на слаб огън.
-
Добавят се калмарите, сол и черен пипер на вкус и се задушава около 60 минути на слаб огън, докато калмарите омекнат и сместа се сгъсти.