Начало > Основни ястия > Калмари с чили и сос Айова

Калмари с чили и сос Айова

Калмари с чили и сос Айова|escape
45
x4
1
45
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Калмарите се нарязват с остър нож на малки парчета.

  2. Слага се малко мазнина в тигана и се загрява.

  3. Калмарите се овалват в брашно и се запържват на партиди за около 30 секунди всяка. Отцеждат се върху кухненска хартия и се поръсват с щипка от приготвеното чили.

  4. За чилито: В тиган се смесват морската сол, чилито на прах и пиперът и се запичат за около 5 минути, като се разбъркват. Сместа се смила в кухненски робот или мелничка за кафе.

  5. За сос Айоли: Счуканите скилидки чесън се разбиват с жълтъка и зехтина с помощта на миксер. Прибавят се лимоновият сок, водата и солта. Отново се разбива.

  6. Поставят се по няколко парчета калмари във всяко листо от маруля, добавя се четвъртинка лайм и сос Айоли.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?