Какаови мъфини с кафе и маслено-шоколадов крем
минути
порции
сложност
Съставки
- 20 мл кафе
- 300 мл мляко
- 125 г масло
- 3 яйца
- 2 с.л. какао
- 1 бакпулвер
- 250 г брашно
- 150 г пудра захар
-
за глазурата:
- 50 г натурален шоколад
- 140 г пудра захар
- 125 г масло
- 125 г крем сирене
Начин на приготвяне
-
В купа се смесват сухите съставки.
-
Яйцата се разбиват, добавя се маслото и накрая - млякото.
-
Към сухите продукти се добавят течните и се разбърква с дървена лъжица.
-
Сместа се изсипва във формички за мъфини и се пече в предварително загрята на 200 ºС фурна за 20-25 минути.
-
За крема: Внимателно се разбива маслото със захарта и с разтопения на водна баня шоколад. Прибавя се филаделфията. Разбива се леко до получаване на хомогенна смес.
-
Готовият крем се пълни в пош и се шприцова върху мъфините, след като изстинат.