Италиански чийзкейк без коричка
минути
порции
сложност
Съставки
- 230 г сирене крема
- 460 г сирене рикота
- 1.50 ч.ч. захар
- 4 бр. яйца
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л. есенция ванилия
- 3 с.л. царевично нишесте
- 3 с.л. брашно тип 500
- 1/2 ч.ч. масло
- 500 г сметана квасена
Начин на приготвяне
-
Крема сиренето се смесва със сиренето рикота. Добавят се захарта, яйцата, лимоновия сок, ванилията, царевичното нишесте, брашното и маслото.
-
Накрая се добавя заквасената сметана и се разбърква добре.
-
Сместа се изсипва в намаслена форма за торта.
-
Пече се 1 час в предварително загрятата на 180 градуса фурна.
-
Фурната се изключва и чийзкейка се оставя вътре за още 1 час.
-
Оставя се да се охлади напълно в хладилник преди да се сервира.