Испанска супа с месо



минути

порции

сложност
Съставки
- 200 г говеждо месо
- 100 г свинско месо
- 100 г сланина
- 1 бр. наденица
- 4 с.л. грах
- 200 г карфиол
- 2 бр. моркови
- 1/2 гл. целина
- 1 гл. лук кромид стар
- 2 бр. домати
- 1 ск. чесън стар
- 1 бр. дафинов лист
- 2 бр. бахар зърна
- 6 бр. черен пипер на зърна
- 2 с.л. кашкавал
- 3 стр. магданоз пресен
- 2 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Нарязаните на дребно месо и сланина се заливат с вода и се кипват.
-
Прибавят се грахът и подправките.
-
Като поомекне месото, се слагат да врат ситно нарязаните моркови, керевиз, лук, домати и карфиол.
-
След омекването на зеленчука се прибавят нарязаната на колелца наденица и чесънът.
-
Супата се посолява и се вари още 10 минути.
-
Поднася се поръсена с нарязан магданоз и настърган кашкавал.