Начало > Основни ястия > Имамбаялдъ

Имамбаялдъ

Имамбаялдъ|escape
70
x6
1
70
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 щипка риган
  • 2 щипка черен пипер млян
  • 5 бр. лук кромид стар
  • 7 ск. чесън стар
  • 1 вр. магданоз пресен
  • 8 бр. домати
  • 7 бр. патладжани

Начин на приготвяне

  1. Патладжаните се обелват, нарязват се на филийки, посоляват се и се слагат за около 30 минути в купа, която се наклонява, за да се концентрира горчивината в единия край. 

  2. Доматите се рендосват.

  3. В сгорещен тиган се слагат да се запържат лук и 5 скилидки чесън, нарязани на ситно. Когато са придобили лек загар, се прибавят и доматите, черния пипер и ригана.

  4. След като се сгъсти сосът, се слага 1/2 от връзката магданоз и се оставя за още 1-2 минути.

  5. Патладжаните се пържат и се оставят на кухненска хартия да се отцедят от мазнината. Могат да се изпекат на скара, но остават по-жилави.

  6. В намазнена тавичка се нареждат пластове както следва: пържени патладжани, доматен сос, патладжани и пак доматен сос.

  7. Пече се на 200 С по преценка, за около 20-30 минути.

  8. Фурната се изключва и се поръсва с останалия чесън и магданоз, нарязани ситно. 

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?