Хрупкави гофрети с шоколад и сметана
минути
порции
сложност
Съставки
- 300 г масло
- 5 яйца
- 300 г вода
- 550 г брашно
- 50 г захар
- 1 шушулка ванилия
- 3 с.л. течен шоколад
- 1 с.л. бита сметана
Начин на приготвяне
-
Белтъците и жълтиците се разделят в две отделни купи.
-
В едната се разбиват белтъците с половината захар, докато станат на сняг.
-
В другата се разбива останалата захар с жълтъците и се добавя разтопеното масло. Продължава да се бърка, докато се получи кремообразна смес, след което малко по малко се добавя водата.
-
Получената смес се разбърква на по-ниски обороти с разбитите белтъци.
-
Брашното се пресява заедно с ванилията и се добавя към останалата смес, като отново се разбърква добре. Получената готова смес трябва да е с гъстотата на боза, за да може се разлива свободно по пресата за печене.
-
Гофретите се печкат в силно загрят и леко намазнен гофретник.
-
Гарнират се с течния шоколад и сметаната.