Начало > Десерти > Хрупкави гофрети с шоколад и сметана

Хрупкави гофрети с шоколад и сметана

Хрупкави гофрети с шоколад и сметана|escape
45
x4
1
45
минути
x4
порции
1
сложност

Начин на приготвяне

  1. Белтъците и жълтиците се разделят в две отделни купи.

  2. В едната се разбиват белтъците с половината захар, докато станат на сняг.

  3. В другата се разбива останалата захар с жълтъците и се добавя разтопеното масло. Продължава да се бърка, докато се получи кремообразна смес, след което малко по малко се добавя водата.

  4. Получената смес се разбърква на по-ниски обороти с разбитите белтъци.

  5. Брашното се пресява заедно с ванилията и се добавя към останалата смес, като отново се разбърква добре. Получената готова смес трябва да е с гъстотата на боза, за да може се разлива свободно по пресата за печене.

  6. Гофретите се печкат в силно загрят и леко намазнен гофретник.

  7. Гарнират се с течния шоколад и сметаната.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?