Хрупкави бисквити с овесени ядки
минути
порции
сложност
Съставки
- 240 г овесени ядки
- 1 ч.л. сода
- 105 г брашно
- 1 ч.л. шушулка ванилия
- 1 яйце
- 1 ч.ч. захар
- 180 г масло
- 2 г сол
Начин на приготвяне
-
2 тави се застилат с хартия за печене и овесените ядки се слагат да се запекат на 170 ºС за 8 минути, докато пуснат аромат.
-
В купа се разбиват маслото и захарта до кремообразна и гладка смес. Добавят се яйцето и екстракта от ванилия и се разбърква до хомогенност.
-
В отделна купа се смесват брашното, содата и солта.
-
Добавя се сухата смес към течната и се разбърква, колкото брашното да се поеме. Добавят се овесените ядки и се разбърква леко.
-
С влажни ръце се оформят по-големи бисквити. Подреждат се в тава и се пекат 20 минути. Трябва да са сухи по краищата, но влажни по средата.
-
Бисквитите се оставят за няколко минути в тавата, преди да се прехвърлят в купа.