Начало > Тестени > Хляб с тиквени семки

Хляб с тиквени семки

Хляб с тиквени семки|escape
170
x1
3
170
минути
x1
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Различните видове брашна и солта се смесват в купа. В средата се издълбава "кладенче" и в него се поставят останалите продукти с изключение на семките.

  2. Меси се 10-15 минути, докато се получи меко, еластично тесто.

  3. Накрая се добавят 2/3 от слънчогледовите семки, размесва се и се оставя да почине за 10 минути.

  4. Оформя се хлебче в избрана форма. Правят се няколко разреза по желание и се оставя да втасва за час, докато удвои обема си.

  5. След като хлябът втаса, се напръсква с вода, поръсва се с останалите слънчогледови семки и се пече на 200 ºС за 22-26 минути.

  6. Последните 5 минути може отново да се напръска с вода за получаване на по-дебела кора.

  7. Хлябът е готов, когато при почукване по долната кора звучи кухо.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?